joi, 23 februarie 2017

La Hanul Ancuţei

La Hanul Ancuţei
unde, în tinereţe, mergeam uneori
în grupuri de ciclişti amatori
cu bicicletele părinţilor
sau ale vecinilor,
o tânără şi pricepută hangiţă, servea fireşti
mâncăruri moldoveneşti:
carne de purcel, tinerel şi el,
tochită frumuşel, având brânza lângă el,
sărmăluţele îmbrăcate, foarte elegante,
în foile viţei plisate
sau în foile verzei murate
cu smântână sau nu,
dar întotdeauna cu mămăliguţă
toate făcute de hangiţa drăguţă
rece, desigur, la urmă venea
berea şi ea
după care, plecam veseli,
într-un şir, pe şosea
fiecare pe unde şedea.


Angela Ciuraru, 23.02.2017








Interior din Hanul Ancuței


O hangiță, servind drumeții!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu